MVO

Duurzaamheid

De industrie laat een indruk achter op de wereld. Interket wil ervoor zorgen dat die van haar een positieve indruk is, waarbij het welzijn van mens en milieu centraal staan. Daarom levert Interket producten die op duurzame wijze zijn geproduceerd. Wij werken volgens duurzame normen en richtlijnen, zoals de adviesrichtlijn KIDV, voor de recyclebaarheid van de verpakkingen. Ook is Interket lid van het United Packaging Forest; zij werken samen met Trees For All om bomen te planten ter compensatie van de CO2-uitstoot van de gehele productieketen. Interket faciliteert eveneens de inname van rugpapier bij haar relaties zodat dit gerecycled kan worden tot nieuw materiaal.

Duurzame materialen

Onze producten worden op duurzame wijze geproduceerd en hierbij wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn onze producten FSC gecertificeerd, wordt er bij de productie gebruik gemaakt van hergebruikte inkten en wordt het energieverbruik in de gaten gehouden tijdens het droogproces van Flexo inkt door het gebruik van LED-droging. Daarnaast zijn de materialen van Interket:

  • (Industrieel) Composteerbaar
  • Biologisch Afbreekbaar en Biologisch Composteerbaar
  • Meer dan End-of-Life
  • Bio-based

Materiaal moet <6 weken voor min. 90% afgebroken kunnen worden in een industriële composteringsinstallatie (dit voldoet dan aan de EN 13432 norm). Bijvoorbeeld materialen gemaakt van zetmeel en suikers, ook wel bioplastics genoemd.

Materiaal moet op biologische wijze afgebroken kunnen worden door middel van schimmels en bacteriën. Hout, katoen en kurk zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar, maar het duurt jaren voordat deze materialen helemaal zijn afgebroken.

Vervaardiging uit grondstoffen die hernieuwbaar zijn. Er wordt dus geen aanspraak gedaan op de slinkende fossiele grondstofvoorraad.

Op basis van reststromen van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen (dit voldoet dan aan de EN 16575 norm). Bijvoorbeeld op basis van suiker, nu meestal nog afkomstig suikerriet.

Voor de mens

Interket produceert volgens de regels vastgelegd in de Code of Conduct.  Daarnaast is Interket sponsor van een aantal goede doelen, zoals Het Vergeten Kind.

 

Heeft u nog vragen?

Neem hieronder contact met Interket op