Ondanks dat we wekelijks, dag in dag uit onze benen uit ons lijf lopen, maken we nu even tijd voor een paar items voor in onze nieuwsbrief. Hopelijk ervaart u onze prestaties als positief en werkt u fijn met ons samen!

Bent u ontevreden, vertel het ons. Bent u tevreden, vertel het anderen!

Wij wensen u veel leesplezier!

Levertijd

Het zal u niet ontgaan zijn dat er in de wereld allerlei ontwikkelingen gaande zijn, die ervoor zorgen dat het economische klimaat niet heel erg stabiel is. Komt het door Corona, of door de Ever Given, u weet wel, het schip dat begin van dit jaar vast kwam te zitten in het Suez kanaal, of is het omdat de producenten meer geld willen verdienen en daarom schaarste creëren.

Levertijd

We weten het niet. Feit is dat op het moment van schrijven ook onze industrie wordt getroffen door

langere levertijden van basismaterialen.

Enerzijds doordat siliconen rugpapier voor converters moeilijk te verkrijgen is, anderzijds omdat topmateriaal schaars is.

Gelukkig zijn wij onderdeel van de grote Interket Groep, waardoor we bij de leveranciers niet achteraan staan met betrekking tot de levering van de materialen. Lastig is dat niemand kan vertellen hoelang dit gaat duren. Wij doen uiteraard ons uiterste best om continuïteit bij u als klant te genereren zodat uw operatie doorgang kan vinden.

Naast de langere levertijden zijn ook de kosten ervan gestegen. Wij hebben getracht de gevolgen ervan voor u tot een minimum te beperken. Er zijn 4 rondes van verhogingen van de basismaterialen geweest, waarvan wij er maar 2 hebben doorbelast en dan ook maar 1x per productgroep: kunststof en resp. papieren materialen. Helaas weten wij op moment van schrijven ook dat de 5de verhoging aanstaande is per januari. Tezamen met de overige gestegen kosten, zullen wij de gevolgen hiervan analyseren om hierin een standpunt in te nemen.

Wordt vervolgd!

Packaging Innovations

Nadat Corona ook in Nederland vorig jaar maart is rondgegaan, zijn de gevolgen voor onze industrie gelukkig beperkt gebleven. Wij prijzen ons gelukkig, maar beseffen ons terdege dat er industrieën zijn die het zwaar hebben en iedere dag weer vechten om het hoofd boven water te houden.

Dat besef, tezamen met de gedachte dat we samen Corona dienen te bestrijden, heeft ons doen besluiten na de persconferentie van 12 november jl., af te zien van onze deelname aan de Packaging Innovations, welke gehouden werd op 17 en 18 november in Taets te Amsterdam. Hoewel wij al een paar jaar achtereenvolgens aanwezig zijn geweest (de eerste keer in 2014 waarop Linerless werd gepresenteerd) vonden wij het verstandig om dit jaar over te slaan. Hopelijk staan we er volgend jaar weer.

Op de Packaging Innovations in 2014 was Interket al bezig om Linerless te promoten, welk een alternatief was en nog steeds is voor het traditionele etiket. Werkend als een kassarol, maar dan zelfklevend, zorgt dit product ervoor dat het milieu minder wordt belast o.a. doordat rugmateriaal afwezig is, en het zelfklevende materiaal optimaal wordt benut doordat het etiket passend wordt afgesneden afhankelijk van de hoeveelheid afgedrukte tekst, dus nooit onnodige waste hierin.

Gezien de opkomst van diverse duurzame materialen (composteerbaar, afwasbaar etc.) om het milieu minder te belasten, kunnen we concluderen dat we destijds vooruitliepen op de diverse huidige ontwikkelingen. Wilt u meer weten over Linerless of duurzame materialen, neem contact met ons op.

De Interket Groep

U weet inmiddels dat we onderdeel zijn van een grotere groep met drukkerijen in Zweden, Engeland en Duitsland. We hebben u eerder dit jaar bericht dat de Deense vestiging is verkocht.

De Groep doet het gelukkig goed.  Er zijn de afgelopen 2 jaar nieuwe machines geïnstalleerd in Zweden (digitale Xeikon in 2020), Engeland (Xeikon in 2021, 8kl MPS in 2021) en Duitsland (2kl Grafotronic in 2021).

In Nederland hebben wij onze nieuwe machine (Mark Andy 6kl) mei jl. geplaatst. In de volgende nieuwsbrief volgt meer nieuws over de aanstaande investeringen.

Er wordt alles in het werk gesteld om onze klanten goed en zo mogelijk nog beter en sneller te kunnen bedienen. Geweldig om te zien hoe er binnen de Groep wordt samengewerkt op allerlei gebieden. Er wordt momenteel gewerkt aan een brand strategy om Interket in elk land één en dezelfde uitstraling te geven, waardoor de vestigingen herkenbaar zijn als Groep, echter decentraal geleid met een lokale focus. Elke site bepaalt zijn eigen strategie in overleg met CEO Carl Parkander en mag daarin zijn eigen keuzes bepalen ten aanzien van investeringen. Lokale focus dus met de financiële power en knowhow van de groep. In het kader van de hierboven genoemde prijsverhogingen op de markt van basismaterialen is het goed te vermelden dat wij in Engeland in Craig Appleby sinds april 2020 een collega hebben die als professioneel inkoper onderhandelingen voert met toeleveranciers om tegen de beste condities materialen voor de Groep beschikbaar te stellen. Op deze wijze kunnen wij concurrerend blijven opereren in een uiterst competitieve markt.

Gehaktballen

Tja, waarom gehaktballen en geen recept over het bereiden van een kalkoen in deze tijd. Dat zit zo. Binnen Interket wordt door productie regelmatig aan de afdeling verkoop gevraagd om gehaktballen te trakteren om de mooie resultaten te vieren. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Om hier nu het hoofd aan te bieden en ervoor te zorgen dat zij nu zelf, maar vanaf heden ook u een lekkere bal kunt draaien en bakken, hierbij een recept, verkregen in een kroeg in centrum Amsterdam (en die had het weer uit de Allerhande gepubliceerd door Christine Jansen). Veel plezier met de voorbereiding en het bakken en geniet van het eindresultaat.
Ingrediënten voor gehaktballen van Jonnie Boer
• 6oo gr half om half gehakt
• 4 middelgrote eieren
• 100 gr crackerd of melba toast fijngemalen
• 2 eetlepels, Zwolse (jawel, in Amsterdam) mosterd (van Jonnie)
• 1 eetlepel sambal
• Zout
• 2 tenen knoflook
• Een halve gesnipperde ui
• Een klont boter
• 2 eetlepels balsamicoazijn
• Optioneel: jus of bouillonblokje

Meng het gehakt met de eieren, crackers, mosterd en sambal en een beetje zout tot homogene massa en laat even staan. Doe wat boter in een pannetje en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook op laag vuur. Blus af met de balsamico azijn en laat licht karamelliseren. Draai het vuur uit, laat afkoelen en voeg toe aan het gehakt. Bak een klein beetje gehakt in een pannetje om te proeven of er nog wat zout bij moet. Jonnie’s advies: de bal moet vooraf niet te zout zijn.
Pers vervolgens in je handen vier dikke ballen en braad ze in de boter rondom bruin. Jonnie heeft ongetwijfeld allemaal geheime wapens in huis om die ballen te draaien zonder dat ze kapotgaan, maar de schrijver deed dat gewoon met twee grote lepels. Doe vervolgens wat jus in de pan en laat de ballen in een minuut of twintig in een oven van 140 graden zetten is ook een optie.
Dan klaar en enjoy!

En dan nog onze….Wist u dat:

– Interket de 24ste en de 31ste december is gesloten
– De kerstborrel van Interket niet doorgaat vanwege de Coronamaatregelen
– Interket haar magazijn wil verbouwen
– Dat dit voornemen ter inzage in de krant is gezet
– We in september een BRC-audit hadden en hier weer voor zijn geslaagd (high risk)
– We in november een FSC-audit hadden en ook hiervoor zijn geslaagd
– De nieuwe afwerkmachine vanuit de verkoop van de Deense vestiging is geplaatst
– Er vitaliteitscursussen binnen Interket worden gehouden
– Wij 1 oktober bij Interket de zomer pas hebben afgesloten met een BBQ
– Wij op zoek zijn naar ondersteuning op onze verkoop binnendienst
– Wij altijd op zoek zijn naar medewerkers voor onze productie
– Wij ook veel knowhow hebben op het gebied van flexibele verpakkingen
– Wij ook duurzame materialen verwerken en de eerste waren met Linerless
– Wij dit jaar het geld voor kerstcadeaus schenken aan Stichting Het Vergeten Kind
– We toch nog wel een kleinigheid zullen versturen
– Wij u willen bedanken voor de samenwerking in 2021
– Wij uitkijken naar de samenwerking in 2022

Wij willen u Fijne Feestdagen, een mooi uiteinde en voor 2022 een Goede Gezondheid toewensen!

Kerst_2022