Bijna zit 2022 er weer op, de tijd is wat ons betreft voorbij gevlogen. Ondanks de huidige drukte wilden we u nog kort berichten zo vlak voor de feestdagen. Dan bent u vlak voor het verstrijken van het oude jaar wat Interket betreft weer helemaal bij.

Terugblikken op 2022!

Schaarste

We begonnen het jaar met een grote uitdaging. De Finse papierfabriek begon in januari een staking die uiteindelijk 4 maanden duurde. Hierdoor trad een schaarste op aan zelfklevende materialen die we nog niet eerder hadden meegemaakt en werden de levertijden die in 2021 al langer werden, nog veel langer en was het materiaal nauwelijks te verkrijgen.

Prijsverhogingen

Vorig jaar was er al een begin gemaakt met prijsstijgingen van materialen, na jaren van stabiele prijzen. Die trend heeft zich dit jaar helaas doorgezet. Diverse prijsverhogingen werden naar ons doorgevoerd die wij op onze beurt helaas moesten delen met u, onze klanten. Lang hebben we geprobeerd verhoogde energiekosten te absorberen. Dit blijkt eind van dit jaar niet te handhaven en dus moesten we de keuze maken die verhoogde kosten deels door te belasten.

Kwaliteit

In september hebben we weer een audit gehad en zijn we met vlag en wimpel geslaagd voor het BRCGS-certificaat zoals het voormalig BRC-certificaat tegenwoordig heet. Wederom met een AA status.

HR

Mensen namen afscheid en er kwamen ook weer mensen bij. Met deze nieuwe collega’s komen er ook nieuwe ideeën binnen en kunnen we ons wellicht nog verbeteren. De toekomst ziet er met deze club mensen goed uit.

Nauwere samenwerking

Mede door de aanwezigheid in Ommen van 2 dagen in de week door de Managing Director van de Duitse drukkerij (zie vorige nieuwsbrief) is er een zeer nauwe samenwerking ontstaan tussen ons en de Duitse vestiging te Gehrden, waardoor de specialismen van beide bedrijven (van relatief eenvoudig in Duitsland tot complexer werk in Nederland) bij al onze klanten zowel in Nederland als in Duitsland ingezet kan worden. Een mooie nieuwe website die oktober live is gegaan, is er ook om de algehele samenwerking binnen de groep nog eens te benadrukken.

Op naar 2023!

Wij werken aan de laatste loodjes en zoals elk jaar is het weer een hectische periode. We hopen u als klant ook in 2023 weer te mogen bedienen. We hopen eveneens dat het met de prijzen stabieler wordt en dat de levertijden niet meer oplopen maar dat deze zich zullen verbeteren. In april staan we weer op de Empack in Den Bosch en kunnen we u weer ‘live’ te woord staan. Ook voor de collega’s waarmee alleen telefonisch contact is, is het leuk om u ook op de beurs te zien en hopelijk geldt dat andersom voor u ook. We verwachten dat in 2023 het gebruik van duurzame materialen door zal zetten, meer nog dan in 2022, onder invloed van de wensen van de retailers en natuurlijk vanwege de noodzaak waar we allen van doordrongen zijn. Interket blijft werken aan duurzamere wijzen van produceren. Bij nieuws hierover zullen we u uiteraard informeren.

Tot slot willen wij u als Team Interket hele fijne feestdagen toewensen en een mooie jaarwisseling, tevens voor 2023 een hele goede gezondheid en veel geluk voor u en uw dierbaren!

Tot ziens bij Interket!