single-post-thumbnail

Interket platina partner UPF

Handen ineen voor een gezamenlijk doel

Verpakkingen zijn noodzakelijk voor een leefbare wereld. Dankzij een verpakking is transport van producten mogelijk en kan dit efficiënt gebeuren. Daarnaast vermindert het voedselverspilling. Hoewel verpakkingen noodzakelijk zijn voor een leefbare wereld moeten we er ook voor zorgen dat deze niet in het milieu terechtkomen en op die manier eeuwig over onze aardbol blijven zwerven.

Daarom is Interket platina partner geworden van United Packaging Forest (UPF) met een bijdrage waardoor er 100 bomen geplant kunnen worden.

Wat is UPF

United Packaging Forest is een initiatief dat is ontstaan in de verpakkingswereld en strijd tegen illegale boomkap. Jaarlijks verdwijnen er ruim 10 miljard bomen en de consequenties zijn groot. Droogte, klimaatverandering, voedselgebrek, armoede en natuurrampen zijn directe gevolgen van ontbossing. Daarnaast kunnen mensen en dieren niet zonder bomen. Ze zijn nodig voor het omzetten van CO2 naar zuurstof en bieden een leefomgeving voor dieren. Alle partners van het UPF dragen bij aan het leefbaar maken van onze mooie planeet. Ook wij dragen daar graag ons steentje aan bij.

1-2-tree programma

Het United Packaging Forest is een samenwerking aangegaan met Trees for All. In eerste instantie is er gekozen voor 2 initiatieven:

  • Nederland – Weder aanplant van bomen in het Bieslandse bos
  • Oeganda – Aanplant van bomen in Nationaal Park Kibale

Voor slechts €12,50 planten zij gelijktijdig een boom in Nederland én in Oeganda. Daarnaast garanderen zij dat deze bossen minimaal 50 jaar worden beschermd en onderhouden.

Wij zijn trotse partner van het United Packaging Forest en dragen het milieu en het behoud van onze wereld een warm hart toe.

Heeft u nog vragen?

Neem hieronder contact met Interket op