In deze nieuwsbrief wordt u bijgepraat over verschillende ontwikkelingen binnen Interket. We besteden aandacht aan de samenwerking met ons Duitse zusterbedrijf, een startup in Corona tijd en de jubilarissen binnen Interket. Daarnaast bespreken wij de vakantie en delen wij een aantal feitjes over ons bedrijf.

Wij wensen u veel leesplezier!

Kano Interket

Samenwerking met ons Duitse zusterbedrijf

De samenwerking met ons Duitse zusterbedrijf krijgt steeds meer structuur. We hebben bij elkaar in de productie gekeken om te zien waar de bedrijven elkaar kunnen aanvullen. Op deze wijze kunnen we gebruikmaken van elkaars sterke punten. Om de samenwerking vorm te geven, is er een “hei-sessie” georganiseerd waarbij de buitendienst van beide bedrijven 2 dagen bij elkaar is gekomen. Geen stres en Emile Ratelband tsjakka-taferelen, maar 2 dagen met heel veel plezier en gezelligheid. We hebben zelfs in de kano’s, varend over de Aller in Duitsland, gebrainstormd over de businesses. We zijn tot leuke en goede ideeën gekomen om de klanten nog beter te kunnen bedienen en ons meer te richten tot nieuwe relaties. We zijn ons zeer bewust van de cultuurverschillen en respecteren deze ook. De praktijk heeft al uitgewezen dat deze samenwerking tot hele mooie dingen leidt. We kijken uit naar de toekomst.

Start up in coronatijd

In de coronatijd hebben we te maken gehad met lockdowns en 1,5 meter afstand. Het lijkt alweer een eeuw geleden dat ons dit als samenleving overkwam. Horeca moest dicht, vliegen mocht niet meer en vakantie vieren kon niet meer op de gebruikelijke manier. Horeca ging zich toeleggen op take-away koffie en maaltijden werden beschikbaar om af te halen, postorders vierden hoogtij en andere bedrijven moesten alternatieve businesses zoeken om inkomsten te genereren. Eén bedrijf daarvan is Petrolhead. De oprichters hiervan organiseerden voor de coronatijd o.a. het Spring Event in Twente, een bekend fenomeen wanneer het gaat om supercar evenementen. Toen dit op z’n gat lag, heeft men een luxe verzorgingslijn voor auto’s gecreëerd waar uiteraard ook etiketten voor gemaakt moesten worden. Geen gewone etiketten maar etiketten met een high-end uitstraling, zodat de look en feel van de producten de werking ervan representeert. De lijn is geïntroduceerd onder de naam RUSH. Wat een mooie productlijn is dit geworden en wat knap dat dit in de markt staat en nog steeds groeiende is. Interket is blij dat ze een bijdrage heeft kunnen leveren in kennis en kunde om deze productlijn mede tot stand te brengen. De coronatijd is voorbij en gelukkig vindt het Spring Event ook weer plaats en wel op 8 juli 2023. Heel veel dank aan Petrolhead dat wij partner in het RUSH-project mochten en nog steeds mogen zijn.

Voor deze luxe RUSH-producten verwijzen wij u graag naar www.rushofficial.nl

Jubilarissen

Een bedrijf dat opgericht is in 1979, kent met al z’n ups en downs, ook een aantal collega’s die de reis van Interket, voorheen Etiflex, bijna vanaf het begin hebben meegemaakt en meer dan 40 dienstjaren erop hebben zitten. Het is geweldig om de anekdotes van deze collega’s te horen en met hen terug te blikken op een bewogen verleden. Het zijn soms verhalen die in deze tijd minstens tot een frons op het gezicht zouden leiden, maar in die tijd kon dat nog en werd er hartelijk om gelachen. Dat hebben we gedaan tijdens een diner op 22 juni met de betrokken collega’s. Daaruit blijkt dat er bijna altijd met veel lol en plezier is gewerkt en dat deze instelling veel kan betekenen voor de klanten. Etiflex heeft het zeker niet altijd makkelijk gehad, maar door de inzet van iedereen en zeker ook met het vertrouwen van onze klanten staat het bedrijf waar het nu staat: gezond, groeiend met nog veel potentie.

De jonge collega’s krijgen bij ons de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. We bieden hen relevante cursussen aan. De opgedane kennis en kunde brengen zij vervolgens in de praktijk. Wellicht leidt dit ook voor hen tot een lange carrière binnen Interket en kunnen zij ook ooit terugkijken op een lange werkzame periode bij ons mooie bedrijf, met even mooie verhalen. Interket blijft met al haar medewerkers voor de allerhoogste kwaliteit gaan, voor minder doen we het niet. Het gezegde “wat je in de nacht draait, moet je ook in de nacht verkopen” gaat bij ons niet op.

Vakantie

We schreven hierboven al dat in coronatijd vakanties niet meer konden zoals we dat gewend waren. Gelukkig kan dat nu wel weer en staat deze voor eenieder vast weer voor de deur. Interket is gewoon open en werkt door zodat we u, ook tijdens deze maanden, optimaal kunnen blijven bedienen. Graag maken we van de gelegenheid gebruik om u alvast een hele fijne vakantie te wensen!

Vakantie

Wist u dat:

– Het hierboven genoemde kanoën vlakbij de woonplaats van onze MD was?

– Dat ons zusterbedrijf in Gehrden ligt te Duitsland?

– Dit volgens Google Maps 261 km bij Ommen vandaan is?

– Er collega’s zijn die het al meer dan 40-jaar uithouden bij Interket?

– Zij nog steeds niet willen stoppen?

– Dit misschien iets zegt over de sfeer?

– Onze productieleider een interview heeft gegeven wat in Verpakkingsmanagement staat?

– Dit interview is gefilmd en op YouTube staat?

– Ronny nu denkt dat er een gouden toekomst voor hem is als acteur?

Maar voor nu…

Tot ziens bij Interket!

Interket - nieuwsbrief maart 2023 - team